Pre- en postnatale coaching

Wanneer pre- en/of postnatale coaching?

Vanaf het moment dat je zwanger wil worden tot pakweg het eerste jaar na de geboorte van je baby… voor veel ouders is dit niet de roze wolk die ze voor ogen hadden. Bij sommige mama’s of papa’s  (in spe) loopt het helemaal niet zoals ze zouden willen, ze voelen dat er iets niet goed zit, ze zijn uit balans. Misschien voel jij dat zelf ook zo aan en heb je al geprobeerd om een oplossing te vinden, maar als dat niet lukt is het een goed idee om hulp te zoeken.

Coaching is geen therapie

Ik ben geen psycholoog, maar vroedvrouw en coach. Als tijdens de coachingsessies blijkt dat er (ernstige) onderliggende problemen zijn, verwijs ik je door naar een psycholoog of psychiater.

Coaching is werken aan jezelf

In coaching kijken we samen vooruit. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? Hoe geraak je daar? Wat houdt je tegen? We leggen de hele weg samen af. Jij als inhoudsdeskundige van je leven, ik als deskundige in hoe we dat het best aanpakken.

Je krijgt dan ook regelmatig opdrachten. Dat kan bijvoorbeeld een vragenlijst zijn die je moet invullen, of een “nadenk”-oefening.